Heeft uw fiets professionele zorg nodig?

- FIETSENMAKER MET DE TRADITIE -

Het is voor ons een werk van trots en eer om uw fiets te herstellen volgens de oude tradities. Waar vele anderen enkel onderdelen vervangen, proberen wij altijd de kosten te beperken door deze te herstellen.

 

 

 

We zullen uw fiets voorbereiden voor het volgende avontuur

— NEEM UW FIETS VOOR EEN RITJE —

 "Life is like riding a bicylce. To keep your balance, you must keep moving."              Albert Einstein

 

1976 - 2018


— GESCHIEDENIS —

Toen ik in het dorp Lendelede opgroeide in de bakkerij van mijn vader, ging zowat alle vrije tijd op aan fietsen. Ik ging fietsend naar school, waar ik menig wedstrijdje aanging met de buurjongens. Ook de BMX was me niet vreemd, ik ging vele malen tegen de vlakte, meestal door overmoed. Maar ik leerde er wel door fietsen, techniektraining 'avant la lettre' zeg maar.

In mijn tienerjaren werd ik actief in het mountainbiken, dat toen nog in zijn kinderschoenen stond, en daar leerde ik vooral zelf aan mijn fiets te sleutelen. Jaren later vergezelde ik mijn neef naar de cyclocross wedstrijden over heel België als verzorger/mekanieker. Het was dan ook tijdens het WK cyclocross te München dat ik werd aangesproken door iemand van de Belgische wielerbond.

Anno 1998 begon dus mijn avontuur in het koersmilieu. Ik begon onder bondscoach José De Cauwer, die mij enorm veel bijbracht van 'de koers' in al zijn facetten. Ik vergezelde de nationale selecties nieuwelingen, juniores, dames en beloften in zowat alle takken van de wielersport. Piste, BMX, mountainbike maar vooral wegwielrennen stonden op mijn programma. Tal van wereldbekers, jeugdmeetings en rondewedstrijden passeerden de revue. Ondertussen heb ik de KBWB vaarwel gezegd en was ik vanaf 2012 free-lance mekanieker bij eerst BMC en later Sport Vlaanderen Baloise. Eind 2018 besloot ik om het koersmilieu vaarwel te zeggen, kwestie van wat meer tijd in Bike Barn te kunnen steken.

Doordat er regelmatig auto's van de KBWB voor de deur stonden, wisten de mensen mij al gauw genoeg te vinden. Er kwamen op den duur zoveel mensen bij me aankloppen 'om eens naar hun fiets te kijken' dat ik toen besliste om mijn eigen zaak te starten, in bijberoep weliswaar. In 2009 begon ik dus  't Velokot in Lendelede en enige tijd later startte ik zelfs een MTB ploeg op "Team Tvelokot". Een zevental jaren later, toen ik eigenlijk op het punt stond om fulltime aan de slag te gaan, werd er ingebroken. Mijn hele winkel werd leeggehaald en het einde ervan was onvermijdelijk. Het einde van iets heel moois, het einde van 't Velokot.

2018, mijn twintigste jaar in het koersmilieu, kon ik niet zomaar laten voorbijgaan. Bij wijze van eerbetoon startte ik Bike Barn op met dezelfde regels van toen in mijn achterhoofd; een goede, eerlijke service leveren aan de klanten die deze ook appreciëren en respecteren. Tot op vandaag zijn dat nog steeds de waarden die ik het hoogst in mijn vaandel draag. Eerlijk duurt nu eenmaal het langst en wederzijds respect is voor mij vanzelfsprekend, dat merk je wel.

Tot binnenkort!


"Behandel anderen zoals je zelf wilt worden behandeld."